Blommans Bygg AB

ROT-Avdrag

Många av våra tjänster ger rätt till ROT-avdrag. Det betyder att du får göra avdrag på din skatt om 30%.

ROT-avdrag när du kontaktar oss som privatperson

Det betyder att du får göra avdrag på din skatt om 30% för arbetet.

Dock är det inget som du själv behöver tänka på utan vi gör ett avdrag direkt på din slutfaktura. Det uppgår till ett värde om 50 000 kronor om året per person. Är ni två personer som äger bostaden får ni alltså dra av upp till 100 000 kronor. Allt detta kan vi berätta mer om när ni kontaktar oss för ert nästa byggprojekt.

Så vad krävs egentligen för att få använda ROT förutom att du ska vara slutkund? För det första måste du vara minst 18 år och skatta i Sverige. Du måste även betala tillräckligt i skatt för att man ska kunna dra av för ROT. Du ska även äga och bo i den bostad som arbetet gäller. Om det rör sig om ett småhus måste det även vara äldre än fem år. Allt detta kommer vi alltså att kolla upp och det är inget du som kund behöver kunna på rak arm.

Inget projekt är för stort eller för litet

Vilka arbeten kvalificerar sig för ROT-avdrag?

Eftersom vi är en byggfirma med F-skatt kan du som kund kvalificera dig för ROT. Vi som byggföretag sköter allt det administrativa och kontakten med Skatteverket.

Du behöver bara betala in det belopp som står på din slutfaktura. Då har vi redan dragit av 30%. Vi kommer behöva en del uppgifter från dig i samband med detta. Det inkluderar bland annat personnummer och fastighetsbeteckning. Du kan alltid skriva i din första kontakt med oss om du vill använda dig av ROT-avdraget. Då kan vi påbörja hela processen mycket snabbare. Vi svarar gärna på alla frågor du kan tänkas ha om detta när vi träffas.

Det finns en lång lista på arbeten som räknas under ROT som vi utför som byggfirma. Några exempel på detta är ombyggnader och tillbyggnader, badrumsrenovering, köksrenovering och takarbeten. Det är alltså något som du kan ha i åtanke när du planerar din ombyggnad eller renovering. Kanske har du då råd att göra lite mer på din fastighet? ROT står för övrigt för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Vi är experter på allt som har med ROT att göra och ser till att du får all information som behövs. Vi finns med dig hela vägen genom projektet.

Altan, Tillbyggnad och byggservice